LAIA GUINJOAN, responsable de la campanya del Gran Recapte "Moltíssimes gràcies a tots aquests més de 20.000 voluntaris i als milers i milers de donants que han fet d'aquest recapte gran i enorme una vegada més". ANTONI SANSALVADÓ, president de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona "hem tingut molt les ajudes espontànees, i les hem tingut perquè la solidaritat actualment forma part dels conceptes més importants de la societat actual".

La cinquena edició del Gran Recapte ha aconseguit 3.634 tones d’aliments, una xifra que supera de llarg l’objectiu que s’havia fixat. Dissabte, un cop acabada la campanya, ja es va avançar que s’havia assolit el llindar de les 3.000 tones, però calia sumar les donacions extraordinàries d’empreses i els productes que han recollit els treballadors de més d’un centenar de companyies.

Concretament, els barcelonins hi han aportat 2.308 tones. Aquests aliments han arribat a tres naus industrials del Prat de Llobregat, on ja s’han començat a classificar. Aquest dilluns han pogut sortir les primeres caixes cap a les entitats col·laboradores amb el Banc dels Aliments. Està previst que els donatius del Gran Recapte arribin a 253.000 persones a tot Catalunya.

Entre el 19 i el 30 de novembre es van instal·lar 1.900 punts de recollida a mercats i supermercats de 250 poblacions de Catalunya. La iniciativa ha mobilitzat més de 20.000 voluntaris. Per resumir l’activitat durant la recollida, el Banc dels Aliments ha publicat aquest vídeo.