De moment, la direcció de TMB s’ha reunit amb la presidència de l‘Audiència Provincial de Barcelona i la Fiscalia General de l’Estat, i properament també ho farà amb la Fiscalia de Barcelona i el Deganat dels Jutges. El missatge en totes aquestes reunions és el mateix: analitzar el problema dels grafits ferroviaris perquè puguin ser tractats com un delicte de danys i, per tant, tramitats per la via penal.

Segons TMB, la darrera modificació del Codi penal provoca una situació de vulnerabilitat perquè es tracten aquestes actuacions dels vàndals grafiters com una “simple falta administrativa”. La direcció de TMB entén, però, que són actes que atempten contra la seguretat de les persones, que causes perjudici econòmic i afecten la prestació del servei ferroviari i, per tant, encaixen en un delicte de danys.

Per TMB, les actuacions d’aquests grups de vàndals són actualment el principal problema de seguretat per als operadors ferroviaris. Precisament, els treballadors del metro, els ferrocarrils i Renfe han convocat mobilitzacions aquest dijous per reclamar més seguretat. També han convocat aturades simbòliques del servei de metro durant dos minuts a les 12 i a les 20.30 h.