L’Escola d’Adults la Pegaso de Sant Andreu fa quatre dècades que aposta per la formació dels veïns. Cal destacar, però, que la història de l’equipament educatiu no s’entén sense l’escola de primària que porta el mateix nom. Al cap i a la fi, tots dos projectes van néixer de la mateixa lluita veïnal, i molts dels qui van participar en el front reivindicatiu, després s’han matriculat a algun dels cursos que ofereix el centre.

La directora de l’escola d’adults, Ana Guevara, fa èmfasi en el fet que, més que un reciclatge, creuen “en la formació permanent al llarg de la vida de les persones”. En aquest sentit, explica: “Sempre ens podem formar, sempre hi ha alguna cosa a aprendre, a transmetre també a la resta de la gent, de companys i de mestres”.

Matricular-se a l’escola d’adults és completament gratuït, i fins i tot és una porta a la universitat per a molts dels estudiants. Aquest és el cas de la Rosa Casademont, jubilada, que considera que “la formació és imprescindible i més ara amb els temps que estem”. Tal com exemplifica, “qui ens havia de dir que gent de la meva edat treballaríem amb ordinadors”.

L’escola no només ofereix classes presencials. També acull programes d’intercanvi de coneixements perquè els alumnes també tenen molt a ensenyar. Tot plegat, per no deixar d’aprendre es tingui l’edat que es tingui.