Els veïns del Triangle Golfo continuen passant les nits en vetlla. Asseguren que no han notat la reducció del soroll nocturn d’entre 1,5 i 4 dB de la qual va parlar el regidor de Sant Martí, David Escudé, al programa ‘bàsics’. Escudé va explicar que, tot i que les dades eren preliminars, convidaven a ser “moderadament optimistes”, una visió que no comparteixen a la plataforma SOS Triangle Golfo. “Ens hem de medicar per dormir”, explica una de les veïnes a betevé.

Ampliació de l’anomenat “triangle golfo”

Davant d’aquesta situació, els veïns del carrer de Sancho de Ávila demanen que aquesta via s’integri a l’anomenat “triangle golfo”, perquè s’hi apliquin de manera global les mesures antisoroll programades a l’entorn dels carrers de Pere IV i Almogàvers. De moment, a Sancho de Ávila s’hi ha habilitat un corredor format per a personal de seguretat —contractat pels locals d’oci nocturn— que redirigeix les persones que surten dels bars i discoteques cap a la parada de metro de Marina, de l’L1.

Demanen actuacions de la Guàrdia Urbana

La plataforma SOS Triangle Golfo també afirma que amb la presència de mediadors per dirigir el flux de persones no n’hi ha prou per controlar el xivarri nocturn. En aquest sentit, critica que la Guàrdia Urbana desplegada a la zona no actuï per garantir el descans i “és inadmissible que els agents no puguin fer callar a qui crida”, lamenten.

Les queixes continuen malgrat el pla antisoroll

Els veïns fan una crida als joves que cada cap de setmana surten de festa per aquesta zona. “Joves, aquí hi ha veïns, respecteu-nos”, clama el veïnat. Aquesta no és la primera vegada que el veïnat insisteix a qualificar el pla antisoroll “d’inefectiu”. Just després de Halloween, la plataforma SOS Triangle Golfo va denunciar que el soroll continuava i que s’havia estès a altres carrers de la zona.