Mai abans hi havia hagut tants gossos vivint a Barcelona: són 174.714, segons dades del registre del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya. Això es deu a un augment d’inscripcions de cans en els darrers anys. El 2022, es van sumar 11.205 gossos al registre, mentre que el 2021 la xifra va ser una mica superior, amb 12.248. En els darrers anys, la tendència ha estat creixent i això ha fet sumar població canina.

El gos mestís és el més comú a la ciutat

Per races, la més comuna és la barreja, és a dir, el gos mestís, seguida del terrier de Yorkshire, el Chihuahua, el bichon maltès i el buldog francès. Són les races més habituals a la ciutat en els darrers anys, mentre que si mirem a Catalunya, hi ha certes variacions. Per exemple, en el conjunt del territori són també comuns els border collie i, en canvi, en les primeres posicions del rànquing no hi ha el terrier de Yorkshire.

Coco és el nom de gos més comú a Catalunya

Entre els noms més posats a Catalunya hi ha Coco, Kira, Nala, Luna i Thor.

Quin impacte tenen els gossos a la ciutat?

Davant aquestes xifres de rècord avui ens preguntem si la ciutat les pot assumir. També si la convivència amb aquells ciutadans a qui no agraden els gossos pot continuar sent bona. Què ens porta a tenir un animal de companyia? Quins beneficis té? Quines són les nostres obligacions com a tenidors? Ho debatem amb Carlos Márquez, periodista, Ricard Adan, veterinari i expert del COVB (Col·legi de Veterinaris de Barcelona), Carmen Maté, directora del Servei de Drets dels Animals i Javier Wilhelm, psicòleg clínic i mediador professional del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC).