[vc_row][vc_column][vc_btn title=”ACTUALITZACIÓ: La vaga general serà el 21 de febrer” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/economia/vaga-general-21-febrer-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

La Intersindical-CSC afirma que la vaga convocada per al 7 de febrer és laboral. El lema principal és “Sense drets no hi ha llibertat”. En una roda de premsa, el sindicat ha explicat que la convocatòria de vaga general es fa “pels drets socials i polítics“. L’aturada es fa cinc dies abans de l’inici del judici per l’1 d’octubre, que començarà el 12 de febrer.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Vaga general del 7 de febrer: què cal saber?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/vaga-general-febrer-judici-1-octubre/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Entre les reclamacions de l’aturada hi ha la derogació completa de la reforma laboral del 2012, un salari mínim català de 1.200 euros mensuals, la recuperació de les lleis socials aprovades pel Parlament i aturades pel Tribunal Constitucional i la plena igualtat de gènere als centres de treball. També exigeixen l’avenç cap a un model de funció pública de qualitat i amb condicions laborals dignes.

Inicialment el sindicat va registrar tres dies d’aturada del 5 al 7 de febrer. Finalment ha triat el darrer com a data definitiva per tenir més temps per aconseguir el màxim seguiment possible. No és la primera vegada que aquest sindicat convoca aturades generals als sectors públic i privat. La darrera va ser el 21 de desembre, coincidint amb la celebració del Consell de Ministres a Barcelona.

Suport a la vaga

La Intersindical-CSC afirma que ja té el suport d’altres sindicats que també se sumaran a la convocatòria. Es tracta d’USTEC, CGT Ensenyament i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. També donaran suport a les mobilitzacions el col·lectiu Universitats per la República, Sindicalistes per la República i l’ADIC per la República (l’Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes).