“El problema per als demòcrates catalans ho és també per a la comunitat internacional i en especial per a la Unió Europea, som ciutadans europeus amb drets i llibertats que han de ser protegits per les institucions europees“, ha dit el president de la Generalitat, Quim Torra. Ho ha fet en un missatge institucional en el qual s’ha expressat en català i anglès, envoltat de tots els consellers del govern.

Torra també ha enviat un missatge al Govern espanyol, a qui ha demanat que faci “els canvis democràtics necessaris per homologar-se a les democràcies plenes i avançades del món”. Ha afegit que l’única estratègia per aconseguir-ho és “el diàleg, la negociació i l’exercici del dret d’autodeterminació de Catalunya“.

Unes declaracions que ha fet el president amb motiu del trasllat dels presos a Madrid i just després de celebrar un Consell Executiu extraordinari. Abans, a primera hora del matí, Torra ha visitat els presos a Brians II.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Vaga general 2019 per l’inici del judici dels presos” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/vaga-general-febrer-judici-1-octubre/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Altres reaccions pel trasllat

Des de la matinada, diversos col·lectius han organitzat mobilitzacions pel trasllat dels presos. L’Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC), formada pels treballadors de la Generalitat, ha convocat al migdia una concentració a les portes del Parlament pel trasllat dels presos a Madrid. Hi ha participat el president de la cambra, Roger Torrent. Durant la mobilització han mostrat una de les urnes utilitzades durant el referèndum de l’1 d’octubre. També han mostrat llaços grocs i cartells amb l’etiqueta #JoAcuso, relacionada amb el judici dels líders independentistes.