El govern ha decidit modificar les quarantenes en l’àmbit educatiu. Si un alumne és contacte estret d’un positiu però està vacunat amb la pauta completa no caldrà que es confini. Ho ha detallat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en la roda de premsa del govern per presentar totes les novetats de l’inici del curs escolar 2021-22.

Un dels requisits per no haver-se d’aïllar és que hagin passat 15 dies després de la segona dosi de la vacuna. Per això, Argimon ha fet una crida a vacunar-se, especialment a aquest col·lectiu més jove, i s’ha marcat l’objectiu de vacunar dos milions de persones aquest setembre. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha desitjat que en les properes setmanes “tots els alumnes que puguin estiguin vacunats”, per evitar aquests confinaments.

Grup confinat: classes en línia per als alumnes no vacunats

A la pràctica això implicarà que, en alguns moments del curs quan un grup s’hagi de confinar, els no vacunats hagin de seguir les classes en línia des de casa mentre que els alumnes immunitzats podaran anar a classe presencialment.

Relaxació de quarantenes a ESO, FP i batxillerat

De moment, aquest canvi en els confinaments es notarà només als instituts, ja que la vacunació és a partir de 12 anys. A les escoles, els infants hauran de continuar confinant-se si són contacte estret d’un positiu.

Actualment dels 340.000 adolescents d’entre 12 i 15 anys que hi ha a Catalunya 160.000 encara no s’han vacunat. A partir dels 16 anys, són 103.000 els qui no han rebut ni una dosi de la vacuna.