S’han trobat restes arqueològiques dels segles XVIII i XIX a la plaça de Sarrià, on s’ha de construir la futura biblioteca del barri. Segons ha avançat l’Associació de Veïns de Sarrià, autora de la foto, es tracta d'”un entramat urbà d’habitatges amb pous, cisternes i clavegueram”. El diari ‘El Jardí’, a més, ha afegit que també s’han trobat “elements ceràmics del segle XVII”, que s’hauran de catalogar.

La troballa, que segons els veïns no implicarà en cap cas un impediment per construir la biblioteca, s’ha produït durant la prospecció arqueològica reglamentària que es fa sempre abans de començar unes obres. L’AV Sarrià està preparant una xerrada explicativa per al veïnat amb la directora d’Arqueologia de la prospecció, que s’anunciarà properament.

Altres troballes arqueològiques

Aquestes no són les úniques restes arqueològiques observades recentment durant les nombroses obres que s’estan fent a la ciutat. El mes d’abril es van trobar restes d’un complex industrial de caràcter agrícola del s. XIX a la confluència del carrer de Bailèn amb l’avinguda Diagonal, durant les obres del col·lector. Així mateix, al gener es va descobrir un segon accés al refugi antiaeri de la Sagrera durant els treballs de reurbanització del carrer de Berenguer de Palou.