La Fiscalia també demana que l’empresa asseguradora del metge, com a responsable civil directa, i l’Institut Català de la Salut, com a responsable civil subsidiari, indemnitzin les dones amb 6.000 euros pels danys morals que van patir.

Segons el fiscal, l’acusat aprofitava quan les infermeres no eren a la consulta per fer tocaments a les pacients. En un cas, fins i tot, va arribar a col·locar gel al pit d’una de les dones per satisfer els seus desitjos sexuals.

Els Mossos d’Esquadra van rebre la primera denúncia el 16 de setembre de 2006. Aleshores van obrir una investigació en la qual es van interrogar més d’un centenar de dones per saber si el metge havia abusat de més pacients. Finalment el van detenir el 2 d’octubre del mateix any, tot i que el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs i va prohibir-li exercir la professió fins que no se celebrés el judici.

Tot i que la majoria de les denúncies provenen de pacients del CAP de Rio de Janeiro, hi ha tres dones que s’havien fet la revisió ginecològica a consultes privades.