La Fundació Comtal, que treballa des de fa gairebé 30 anys per revertir situacions de vulnerabilitat d’infants i joves, necessita voluntaris. L’entitat fa una crida per aconseguir 50 persones que de manera desinteressada, ajudin a tirar endavant alguns dels projectes. Per exemple, per fer reforç extraescolar, participar en activitats de lleure o donar acompanyament en la criança de les famílies.

L’entitat alerta que augmenten els casos de menors que viuen en entorns de desigualtat. La coordinadora de voluntariat, Ainoa Expósito, afirma que “necessitem mans per atendre les demandes”. La fundació assegura amb els projectes que duen a terme ara estan garantint els drets de 2.000 infants i joves.

Què fer per ser voluntari?

Per poder ser voluntari només cal ser major de 16 anys, “ser responsable i tenir ganes i compromís d’ajudar i aportar a la societat”. Expósito afegeix que “quan la gent em pregunta que per què fer voluntariat, sempre dic el mateix: rebràs molt més del que dones”.

Qui estigui interessat es pot apuntar a través del web de la Fundació Comtal o enviar un correu electrònic a voluntariat@comtal.org.

En una nota de premsa, l’entitat ha explicat l’experiència d’una de les voluntàries, la Bàrbara. Té 42 anys i ja en fa dos que participa del projecte Tria Estudi. “Ajudo a fer deures i que es preparin els exàmens. La meva major satisfacció és veure com evolucionen, aprenen, s’esforcen i aconsegueixen superar-se”.

La Fundació Comtal és una organització no lucrativa que treballa des de l’any 1994. L’entitat va néixer perquè un grup de joves, exalumnes de La Salle Comtal, van detectar algunes necessitats dels infants del nucli antic.