El centre PES Cruïlla -Salesians Sant Jordi, a Ciutat Meridiana, ha tornat a ser víctima d’un assalt. I ja és la sisena vegada en cinc mesos. El darrer es va produir la nit de Cap d’Any, just després de les campanades. De fet, segons el director de l’espai, només havien passat cinc minuts de les 24 h quan un grup de persones van entrar al centre, situat al carrer del Pedraforca. Ho van fer per una finestra i van regirar armaris i calaixos. L’objectiu, assegura, era robar aparells electrònics petits com tauletes, ordinadors o mòbils.

Encara no han fet balanç dels danys ni tampoc no han pogut fer el recompte del material robat. De fet, la denúncia no l’interposaran de forma oficial fins a la setmana vinent.

El director de l’espai lamenta que malgrat que els responsables de l’empresa que havia instal·lat l’alarma van avisar els Mossos d’Esquadra, la policia va trigar molt a arribar. Creu que si haguessin arribat abans, “potser els podrien haver enxampat”. Afirma que els presumptes lladres “són els mateixos de sempre” i que ja comencen a estar farts.

Projectes socials a Ciutat Meridiana

Al PES Cruïlla treballen una trentena d’educadors socials que fan possible diversos projectes socials. Dinamitzen el centre obert i fan formació i inserció sociolaboral a persones grans i joves. Es tracta d’un espai molt arrelat al barri i, per això, els responsables han volgut agrair el suport que han rebut per part dels veïns i les veïnes.