Durant el 2021, Arrels Fundació ha visitat un 24 per cent més de persones que viuen al carrer respecte el 2020. Són les dades provisionals que la fundació ha presentat aquest dimarts. En total, l’equip de carrer de l’entitat ha arribat a 844 persones. En canvi, les restriccions imposades per la pandèmia, com l’aforament limitat i les mesures de protecció, han reduït el nombre de persones ateses al centre obert que gestiona Arrels. Gairebé 1.500 persones han utilitzat aquest equipament, un 30 % menys que l’any anterior.

Arrels denuncia que la pandèmia ha continuat empitjorant aquest 2021 la situació de les persones que viuen al carrer i ha afectat els recursos públics que tenen a l’abast. Afegeix que “ja fa mesos que els serveis de l’Ajuntament de Barcelona no atenen totes les persones que ho necessiten” i remarca que és més difícil accedir als albergs municipals.

642 usuaris nous d’Arrels durant el 2021

Aquest 2021 la fundació ha tingut 642 usuaris nous, persones que han estat ateses per primer cop. També ha garantit l’allotjament a 249 persones. L’entitat també ha ofert el seu servei d’orientació a 641 persones sense llar que no sabien on demanar ajuda, una mitjana d’una dotzena per setmana, i ha acompanyat en la mort 42 persones sense llar.

Reforç de l’equip de carrer i solidaritat veïnal

Els responsables d’Arrels Fundació agraeixen també les més de 400 trucades de veïns preocupats per persones que viuen al carrer al seu barri i les més de 300 persones que s’han implicat com a voluntàries durant el 2021 en els projectes de l’entitat.