Unes 600 persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat en la contramanifestació del 12 d’octubre convocada per Som Antifeixistes. Els gruix de manifestants s’han citat a l’avinguda del Paral·lel per concentrar-se, primer de tot, davant de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (la DGAIA). Ho han fet perquè consideren que és una “institució que castiga les mares migrants i en situació de pobres, sobretot, quan se’ls retira la custòdia dels fills”. De fet, la majoria dels assistents a la marxa han estat dones.

Els simpatitzants —d’entitats anticapitalistes i anticolonialistes— han participat en la protesta sota el lema “Foc a l’ordre colonial” i amb crides a favor de la regularització dels migrants. De fet, demanen la supressió de l’actual Llei d’estrangeria. “Cremarem el sistema per racista, colonial i patriarcal“, han cantat les manifestants. També demanen que es regularitzin “moltes feines precaritzades”, com ara dones cuidadores que estan internes.

Banderes de Palestina envaeixen el monument de Colom

Durant la marxa no hi han faltat banderes en suport del poble palestí arran del conflicte que viu aquests dies amb Israel. En aquest sentit, s’han sentit consignes com “Visca Palestina lliure”.

Un cop al monument de Colom, un dels moments més aplaudits ha estat quan un jove ha aixecat una bandera de Palestina sota el monument de Colom. Seguidament, l’eufòria ha anat a més i una vintena de manifestants, alguns tapats amb mocadors, ha acabat omplint de banderes palestines la base del monument.

Cap a les 19.30 hores, els manifestants han començat a dispersar-se a la plaça del Portal de la Pau. La concentració ha transcorregut sense incidents.