dani alves judici agressio sexual

(ACN) La fiscalia ha presentat un escrit al jutjat oposant-se al recurs del futbolista Dani Alves demanant la llibertat provisional. Alves està a presó preventiva des del 20 de gener per una suposada agressió sexual el 30 de desembre a la discoteca Sutton de Barcelona. La seva defensa va presentar la setmana passada un recurs demanant la llibertat amb mesures cautelars, i ara el ministeri públic referma la seva petició per mantenir l’empresonament. Segons l’escrit, segueixen presents els motius de la presó: indicis racionals de criminalitat i risc de fuga, sense que les mesures cautelars que proposava la defensa mitiguin aquests motius, diu l’escrit.

Les mesures cautelars demanades per la defensa no mitiguen el risc de fuga

La defensa proposava diverses mesures alternatives a la presó per convèncer l’Audiència de Barcelona que no existeix el risc de fugida, com una fiança, la retirada del passaport, la compareixença periòdica al jutjat o la col·locació d’una polsera telemàtica per controlar els seus moviments, tot i que això últim és poc habitual en investigats en llibertat provisional. Com que Alves té una casa en propietat a Esplugues de Llobregat, ha perdut molts patrocinadors i ja va ser acomiadat del club Pumas de Mèxic, el risc de fugida hauria disminuït, segons la seva defensa.

La defensa de la víctima té de termini legal fins dijous per presentar el seu escrit d’oposició a la llibertat provisional. D’altra banda, la fiscalia s’ha oposat al fet que la patronal de l’oci nocturn FECASARM i Spain Nightlife es personin com a acusació popular en la causa per falta d’acreditació d’un interès legítim i falta de cobertura legal.