La fiscalia ha arxivat per manca d’indicis la investigació que va obrir contra el govern Trias per uns presumptes delictes de malversació i prevaricació. El procés es va iniciar el mes de maig, quan es va saber que l’Ajuntament havia pagat amb diner públic el lloguer del Banc Expropiat. El portaveu de CiU, Joaquim Forn, ha justificat la decisió perquè “s’orientava a evitar un greu perjudici a l’interès general de la ciutat”.

La fiscalia descarta responsabilitats penals contra Joaquim Forn i quatre tècnics municipals per haver pagat el lloguer del Banc Expropiat amb diner públic per evitar-ne el desallotjament. En el document a què ha tingut accés EFE, el ministeri públic conclou que no es va cometre cap delicte de prevaricació perquè els ajuntaments tenen marge per “finançar serveis atípics” i tampoc no hi veu un delicte de malversació perquè no es pot considerar que els diners s’utilitzessin “en benefici privat”.

Tot i això, la fiscalia ha trobat irregularitats en l’expedient municipal del lloguer. També retreu a l’equip de Xavier Trias que amb el pagament del local va donar cobertura “a una situació manifestament il·legal”. Joaquim Forn, portaveu del Grup Municipal del CiU, ha defensat que “la decisió de signar un contracte amb la propietat per evitar el desallotjament i els incidents era ajustada a dret”, tot i que ha afegit que aquesta opció “va ser la menys dolenta de totes les possibles”.