ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "CiU pacta l'habitatge, ERC pacta els allotjaments turístics. Ada Colau salva els dos projectes, malgrat que no són el que convenen a Barcelona, i es demostra que CiU i ERC a Barcelona són Junts per la Colau, de la mateixa forma que són Junts pel sí."

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha criticat els acords recents de CiU i ERC amb el govern d’Ada Colau per aprovar el pla d’allotjaments turístics (en el cas d’ERC) i el pla d’habitatge (en el cas de CiU). Pel líder municipal del PP, les dues formacions, que governen a la Generalitat amb la coalició Junts pel Sí, formen a Barcelona “Junts amb la Colau”, perquè amb els últims pactes “la consoliden a l’alcaldia”.

“Ada Colau és alcaldessa perquè té socis al govern, el PSC, i còmplices a l’oposició”, ha dit Fernández Díaz, en al·lusió a CiU i ERC, a qui ha retret que “no posen Barcelona al davant de les sigles”. El líder municipal del PP ha criticat que CiU i ERC hagin pactat amb el govern de Colau el pla d’allotjaments turístics i el pla d’habitatge, just el mes de gener, quan l’oposició tenia l’oportunitat de desbancar l’alcaldessa, perquè a finals de desembre va vincular l’aprovació del pressupost a una qüestió de confiança. El termini de 30 dies que fixa aquest mecanisme per presentar una majoria alternativa a Colau acaba just aquest dilluns.