Un grup de veïns ha entrat a casa del presumpte assassí d’un home a Baró de Viver i hi han calat foc. Fonts dels Mossos d’Esquadra han explicat a betevé que tenien constància de la intenció d’alguns veïns de cremar l’habitatge. Finalment, alguns dels concentrats han entrat al pis i han cremat un matalàs, fet que ha generat flames i fum.

Els residents d’aquest pis ja s’havien endut alguns dels mobles. Després de l’assalt d’alguns veïns, l’immoble es troba totalment desendreçat, amb mobles, peces de roba i altres objectes per terra. S’hi poden veure les restes del petit foc que s’ha originat. La policia científica encara s’ha de desplaçar fins a la casa del presumpte assassí per recollir proves. La investigació continua oberta.

La policia catalana ha enviat més efectius a la zona, on ja hi havia un reforç policial des d’aquest dissabte a la nit, i també s’hi han desplaçat efectius de la Guàrdia Urbana. Minuts després del succés, diverses dotacions dels bombers han apagat les flames.

La víctima havia denunciat el presumpte agressor 24 hores abans de morir

betevé ha pogut saber que hi havia un conflicte de convivència entre la víctima i el suposat agressor que es remunta a anys enrere. Durant aquest temps, es van detectar nombroses situacions de conflicte entre tots dos. En els últims dies, el veí mort havia denunciat el presumpte assassí a la policia per amenaces de mort 24 hores abans de l’assassinat. Fonts policials consultades per betevé insisteixen que la línia d’investigació continua en marxa i que per ara no s’ha detingut cap persona.

Baró de Viver

L’Ajuntament activa els serveis de mediació

L’Ajuntament de Barcelona ha activat els serveis de mediació i convivència, després dels fets d’aquest cap de setmana. Fonts municipals han explicat a betevé que també s’ha activat el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) per donar suport psicològic a totes aquelles persones que ho necessitin.

Fa dies que el consistori havia detectat problemes de convivència a Baró de Viver i havia rebut diverses queixes dels veïns. De fet, residents de la zona asseguren haver rebut amenaces i provocacions per part del presumpte assassí. Per exemple, diuen que ha sortit diverses vegades al carrer amb barres de ferro i inclús amb una catana, i no saben com ha pogut obtenir una arma de foc.

Sobre la mort d’aquest dissabte, expliquen que van sentir quatre trets de pistola a la nit.

Espelmes per recordar l’home assassinat

Aquest matí i també després que s’hagi calat foc a un matalàs del pis del presumpte assassí, els veïns han fet diverses concentracions a la plaça de Baró de Viver per rebutjar l’assassinat. Hi han posat espelmes en record de l’home mort.