Ha finalitzat la rehabilitació de la passarel·la de fusta del Parc de Diagonal Mar. Les obres van començar a l’abril i han durat quatre mesos. Es tracta d’una millora llargament reivindicada per les entitats i veïns de la zona, que denuncien des de fa anys la manca de manteniment d’aquest parc, fet fa 20 anys i que té un ús molt intensiu, tant per part dels veïns del barri com per gent d’altres parts de la ciutat.

El setembre de l’any passat ja s’hi va fer una actuació d’urgència, en aquest cas, al pont de fusta que està situat sobre el llac. Se’n van substituir bona part de les travesses.

L’Ajuntament ja té planificades altres actuacions

L’Ajuntament de Barcelona és conscient de la necessitat de manteniment d’aquest parc, qualificat com a refugi de biodiversitat. Després de la reparació de la passarel·la ja té planificades altres intervencions de cara a finals d’aquest any i el vinent, com la rehabilitació total de la passarel·la que travessa el llac, així com els murs de gabions i l’arranjament dels bancs de formigó malmesos.

També es poliran i pintaran les baranes metàl·liques del parc, i es repararan les estructures metàl·liques que suporten les lluminàries i les jardineres.

Els veïns del Parc de Diagonal Mar han rebut la noticia amb satisfacció. Tot i això, apunten que, un cop fets els treballs, s’hi ha de fer un bon pla de manteniment per evitar que es torni a degradar. També demanen més vigilància per evitar usos indeguts de l’espai, i que s’apliquin multes a qui en faci un mal ús.