robatori metode punxarodes

La Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut aquest dissabte dues persones per robar una bossa de mà a través del mètode “punxarodes”. La policia ha aconseguit recuperar el botí, valorat en 7.500 euros. Però com funciona el mètode de furt del “punxarodes”? Quan el conductor es troba parat amb el vehicle, els lladres punxen una roda i, després, s’ofereixen per ajudar la víctima. És aleshores quan aprofiten la confusió de la punxada per sostreure de dins del cotxe tot el que poden.

Tot seguit, us expliquem alguns consells de seguretat per evitar ser víctimes d’aquesta mena de furts.

Consells per evitar ser víctimes d’un furt

1. Estar alerta i vigilar el cotxe en tot moment

Tot i que pot semblar un tòpic, estar a l’aguait sempre és la millor prevenció per no ser víctima d’un furt, també quan es va en cotxe. Cal vigilar sempre i, sobretot, no abandonar mai el vehicle ni deixar-lo sense vigilància.

2. No deixar objectes a la vista

És fonamental tenir cura dels objectes personals que es tenen dins del cotxe, especialment si es tracta d’objectes de valor que suposin un reclam per als lladres. Una bona manera d’evitar convertir-se en l’objectiu del furt és no deixar-hi objectes visibles.

3. No aturar-se en llocs solitaris

Si es detecta que hi ha algun problema al vehicle durant la conducció, és important no parar en llocs poc transitats. En la mesura del possible, és preferible buscar un lloc on hi hagi més gent que et pugui ajudar i pugui captar qualsevol comportament estrany.

4. Si algú et segueix, truca al 112

En el moment en què detectis que algú pugui estar seguint el teu vehicle, la Guàrdia Urbana indica que cal trucar immediatament al telèfon d’emergències 112 i notificar el problema.