Les comissions de festes dels 18 carrers guarnits enguany a la Festa Major de Sants i els representants institucionals al barri s’han trobat aquest migdia a l’acte de lliurament dels premis populars als millors guarniments. En aquest concurs no hi ha jurat oficial, sinó que guanya qui rep més vots dels oients de Sants 3 Ràdio. Fa 16 anys que aquesta emissora local organitza aquest concurs, dins de la seva cobertura especial de les festes, i enguany han rebut més participació que mai.

El resultat mostra bastantes diferències respecte als criteris del jurat oficial i, de fet, sembla que els veïns han volgut compensar precisament aquells carrers que no van resultar premiats com esperaven. La guanyadora del concurs popular ha tornat a ser la plaça de la Farga, enguany destronada del primer premi oficial després de tres anys seguits guanyant-lo. En segon i tercer lloc han quedat, respectivament, el decorat de “music hall” del carrer de Finlàndia i l’ambientació japonesa del carrer de Sagunt, que fa una setmana es queixaven de no haver entrat al podi oficial. El carrer d’Alcolea de Dalt, guanyador amb la seva recreació dels escenaris de King Kong, ha quedat quart en la votació popular, però també ha rebut un premi especial avui pels seus 35 anys de participació a la festa.

1. Plaça de la Farga: 649 vots (2n, segons el jurat oficial).

2. Carrer de Finlàndia: 248 vots (7è).

3. Carrer de Sagunt: 234 vots + premi especial al millor sostre (4t).

4. Carrer d’Alcolea de Dalt: 223 vots + premi especial per 35 anys de festa (guanyador oficial d’enguany).

5. Carrer de Valladolid: 165 vots (15è).

6. Carrer de Canalejas: 117 vots (10è).

7. Carrer de Santa Cecília: 113 vots (8è).

8. Carrer d’Alcolea de Baix: 107 vots (3r).

9. Carrer de Rosés: 76 vots (6è).

10. Carrer de Robrenyo: 68 vots (9è).

11. Carrer de Galileu: 63 vots (5è).

12. Carrer de Papín: 57 vots (16è).

13. Carrer de Vallespir de Baix: 43 vots (12è).

14. Carrer de Rossend Arús: 42 vots (11è).

15. Carrer de Vallespir de Dalt: 41 vots (14è).

16. Carrer del Masnou: 38 vots (18è).

17. Carrer del Guadiana: 37 vots (13è).

18. Carrer de Gayarre: 35 vots (17è).

19. Castellers de Sants, al carrer dels Comtes de Bell-lloc: 11 vots.

L’acte, presentat per Sants 3 Ràdio, ha comptat amb la participació del regidor del districte, Jaume Asens, i l’actriu santsenca Núria Feliu, que han lliurat els premis més importants. També hi han intervingut representants de diferents partits polítics, com Josep Rull (secretari general de CDC), Ángel Lao (C’s) i Lluïsa Pahissa (CUP).

Els representants de la Federació de Festa Major i del Secretariat d’Entitats han agraït la tasca que duen a terme les comissions de festes de tots els carrers i també la ràdio que organitza aquest concurs. L’acte ha començat amb la tradicional actuació dels Gegants de Sants i s’ha clos amb un petit concert del cantautor santsenc Gonçal i un vermut per a tots els assistents.