Avui només se n'ha deixat veure una, però hi ha dies que els veïns diuen que han vist fins a cinc rates passejant-se simultàniament per aquest turó, situat just a l'altre costat de la zona monumental del Parc Güell. La Yolanda ha viscut tota la vida al barri de Vallcarca i assegura que la situació es repeteix estiu rere estiu. YOLANDA JIMÉNEZ, veïna del barri de Vallcarca "En el moment que desbrossen el parc per evitar incendis, queda al descobert i és quan descaradament els caus queden al descobert i les rates s'hi passegen." Antigament pel carrer de la Farigola passava un rierol i era normal veure aquest animals voltar per la zona. Ara, només en queden restes del canal, que ha quedat soterrat, però les rates continuen sortint a l'exterior. El que més preocupa és la proximitat dels múrids amb l'escola que hi ha just al costat i amb el parc infantil, a l'altre extrem del turó. "Considero que és un espai delicat i que se n'ha de tenir cura, perquè molts nanos encara que estiguin a l'escola o al parc veuen les rates. Les rates poden baixar, es poden colar a l'escola. Considero que l'espai per la ubicació que té cal tenir-lo més cuidat! Per això es va posar en contacte amb l'Ajuntament via Twitter. Un requeriment que el consistori va respondre el mateix dia dient que ho faria saber al departament que corresponent. Ara, i segons ha informat l'Ajuntament a BTV, la qüestió està en mans de l'Agència de Salut Pública, malgrat que abans d'actuar amb raticides, caldrà traslladar un punt d'alimentació per a gats que es troba a prop d'aquest espai. Per això també s'ha alertat l'oficina de protecció d'animals de Barcelona. Un cop fet això, l'Agència de Salut Pública s'encarregarà de tractar la zona amb raticida per tal de controlar, o si és possible eliminar, la presència d'aquestes rates.

Cada estiu, el consistori fa una desbrossada, neteja de matolls i males herbes, d’algunes zones de la ciutat per evitar incendis. Un exemple és la part no monumental del Parc Güell, que està just al barri de Vallcarca. Tot i que els veïns accepten la mesura, es queixen que l’actuació deixa al descobert un conjunt de caus de rates que faciliten la sortida d’aquests múrids i, llavors, constantment es veuen passejant per l’exterior. Una de les preocupacions dels veïns és la proximitat d’aquest espai, envaït per les rates, a una escola i al parc infantil que es troben a cada extrem del turó.

La Yolanda Jiménez és veïna del barri i assegura que fa molts anys que hi ha aquest problema, però que l’Ajuntament no hi ha posat remei fins al moment. Fa dues setmanes va posar-s’hi en contacte via Twitter per recordar la problemàtica. Des del consistori li van respondre que traslladaven la seva queixa al departament corresponent. L’Agència de Salut Pública és qui s’ha d’encarregar de solucionar el problema i ja ha anunciat que hi actuarà amb raticides. Però abans cal traslladar un punt d’alimentació per a gats que hi ha a prop de la zona, i, per això, han alertat l’oficina de protecció d’animals de Barcelona.