En un esmorzar informatiu al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, el ministre en funcions ha alertat que es tracta de la mateixa manera d’actuar que tenien els grups de suport a ETA fa uns anys, quan la banda “estava operativa i assassinava”.

Per posar-hi fi, Fernández Díaz explica que va fer falta una actuació policial “contundent” i recorda que encara avui hi ha persones a la presó jutjades per l’Audiència Nacional i complint condemna per disturbis similars als que hi ha hagut a Gràcia. Hi afegeix que per trobar una solució hi ha d’haver diàleg, però tenint en compte sempre que “el compliment de la llei no és negociable”.

El candidat popular també s’ha referit al rol de la CUP en la negociació dels pressupostos de la Generalitat i el possible pes que hi pugui tenir el cas del Banc Expropiat i diu que no vol pensar que hi ha negociacions “subterrànies i paral·leles entre una cosa i l’altra. Caldrà estar atent a la jugada”. Assegura que si fos així, comportaria “reconèixer que no preval l’imperi de la llei sinó la llei de la selva”.

Una declaració exagerada i electoralista, segons Pisarello

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, atribueix les paraules de Jorge Fernández Díaz a interessos “molt mesquins”. Creu que amb les seves paraules, el ministre en funcions es desqualifica a ell mateix i assegura que els termes en els quals s’expressa són “desproporcionats, exagerats i amb un clar to electoralista, que no es correspon  amb la realitat i que tots els veïns poden constatar en el seu dia a dia”. Pisarello ha lamentat que el ministre utilitzi el terrorisme per parlar d’un conflicte al carrer i creu que tot plegat respon a la voluntat interessada de donar una imatge de caos i descontrol a la ciutat.