Les tanques per evitar el trànsit dels vehicles han hagut de deixar pas als furgons dels Mossos d'Esquadra i els cotxes de la Guàrdia Urbana a causa del control policial d'aquests dies a Gràcia. D'aquesta manera els vianants han pogut viure a mig gas una iniciativa que confien que es faci més sovint. Malgrat que els veïns han gaudit del passeig per la calçada, els comerços de la zona s'han mostrat expectants que la iniciativa sigui favorable per als seus negocis. Alguns, sobretot fora de càmera, també han admès estar pendents de saber les pròximes accions del col·lectiu del Banc Expropiat. Tot i així les persianes del primer dissabte de juny no han amagat els aparadors de les botigues del barri, tot desitjant que arribi el proper dissabte primer de mes, quan, de nou, esperen ser l'atracció de la tarda.

La circulació ha quedat tallada, excepte per als veïns que han d’entrar i sortir del pàrquing. Aquest dissabte, però, també s’hi han sumat altres vehicles dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana que han continuat circulant per arribar a Travessera de Gràcia, on es troba situat el Banc Expropiat. El conflicte ha deslluït el tram amb la calçada reservada per als vianants, que va del pla de Nicolás Salmerón fins al carrer de Nil Fabra. De fet, els comerciants de la zona estan completament pendents dels següents passos del col·lectiu i creuen que els negocis s’hi poden veure afectats, ja que, diuen, aquests dies els veïns visiten menys els comerços i els turistes ja no s’acosten tant pel barri.

A banda de la coincidència, la iniciativa es repetirà cada dissabte primer de mes durant un any, en el marc d’una prova pilot que està duent a terme l’Ajuntament per recuperar l’espai públic. La iniciativa se suma a la dels festius sense cotxes que ja funciona en un tram del carrer de la Marina.

En aquest tram de Gran de Gràcia, doncs, s’hi pot passejar, anar amb bicicleta i fer altres activitats a l’aire lliure, però l’intent de reocupació del Banc Expropiat té el veïnat a l’expectativa i són pocs els que han aprofitat el tancament del trànsit per passejar pel carrer.