El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha comunicat que no assistirà finalment a la inauguració del congrés “per motius d’agenda”, el contrari del que esperaven des del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, que volien trobar-se amb el conseller per traslladar-li el malestar que es respira en el sector. Fa uns dies que el president del Consell del Col·legi de Farmacèutics, Jordi de Dalmases, va alertar que més de 3.000 farmàcies catalanes estan cobrant a 120 dies els medicaments amb recepta de la Generalitat, quan hauria de ser a 35 dies, i que això  fa molt difícil la viabilitat de moltes farmàcies, perquè la majoria han demanat ja crèdits bancaris.

La situació límit que denuncia el sector els ha dut a plantejar-se un nou tancament patronal com el que es va portar a terme el mes d’octubre passat per primera vegada a Catalunya. Per ara no s’han decidit, però la idea és a l’horitzó si la Generalitat no mou fitxa. Segons el govern català els impagaments als farmacèutics depenen de la recepció del fons de liquiditat autonòmic (FLA) que va posar en marxa el Govern espanyol.

Precisament en aquesta trobada de farmàcia es reuneixen 2.000 congressistes que analitzen els temes d’actualitat que afecten el sector. També es presentarà l’estudi El futur de “L’oficina de farmàcia”, en el qual han participat 500 professionals de Madrid i Barcelona.