Com cada mes han vingut des d'Arenys de Mar per buscar menjar a la seu del Banc dels Aliments. Treballen en una entitat on acullen infants amb necessitats. A més, també reparteixen aliments per a famílies de la població. Asseguren, que cada vegada tenen més demanda. "Antes venían ocho famílias y ahora son más de 50 y cada día aumenta más." Una realitat que coneixen molt bé al Banc dels Aliments, que des que la crisi va començar, han duplicat la seva activitat. Coincidint amb el Dia Mundial de l'Alimentació, els seus responsables asseguren que si es fes un consum responsable dels aliments, la situació podria millorar per a moltes famílies. ANTONI SANSALVADÓ, president del Banc dels Aliments "Si no és malbaratessin aliments al món, no hi hauria gana. Veiem que als abocadors hi arriba molt menjar. D'on ve? Ve des de les fàbriques, que acaben destruïnt els excedents que no poden col·locar en el mercat, ve de les cadenes de distribució i botigues, perquè el que els queda pocs dies per caducar, es destrueix. I ve també de les famílies." Demà les més de 300 entitats beneficiàries del Banc dels Aliments faran una trobada per analitzar l'actual situació i els reptes de cara l'any que ve.

Aquest dilluns, el Banc dels Aliments reunirà més de 300 entitats beneficiàries del banc per analitzar la situació actual.

Crisi a la Banya d’Àfrica

Es calcula que a la Banya d’Àfrica, 750.000 persones, la majoria infants, corren l’imminent risc de morir per falta d’alimentació. Una situació, que segons les organitzacions no governamentals podria evitar-se amb una inversió de 9.000 milions de dòlars en programes d’ajuda. Asseguren que la prinicipal causa d’aquesta situació és la falta de reacció de la comunitat internacional.