Els jutjats penals han arxivat el cas del parricidi del Paral·lel, a Barcelona, en què un nen va morir a mans del seu pare en un hotel. La causa s’ha arxivat després que el pare va aparèixer mort al Prat de Llobregat fa unes setmanes. Segons els Mossos, va suïcidar-se hores després de cometre el crim. Precisament, aquesta setmana la família ha enterrat el petit, que tenia tres anys, i han volgut denunciar que ho han hagut de fer amb els cognoms paterns.

Reclamen canvis legislatius per als casos de violència vicària

L’advocada de la mare, Marta Ariste, ha reivindicat un canvi de la llei del registre civil perquè en els casos de violència vicària es permeti modificar els cognoms dels menors un cop difunts per la via d’urgència: “Ens hem trobat amb un buit legal i no se’ns ha permès fer servir el tràmit d’urgència per modificar aquests cognoms, així que hem hagut de fer el funeral del Leo amb els cognoms paterns”, s’ha queixat.

Ariste ha recordat que malgrat són pocs els casos de violència vicària, “no és un tema menor” i cal analitzar les traves burocràtiques perquè les famílies puguin passar el dol com voldrien. A més, també ha explicat que engegaran un procediment civil per demanar els ajuts econòmics corresponents per a la mare.

Res feia preveure el final tràgic

Els fets van passar el vespre del 24 d’agost, quan el pare es va endur el petit a un hotel de l’avinguda del Paral·lel, on s’havia allotjat. Allà és on presumptament va cometre el crim i just després va fugir. Les càmeres de seguretat van enregistrar-lo saltant per la tanca de la piscina de l’hotel.

L’home va anar fins a l’aeroport i un cop allà va endinsar-se per la zona boscosa que hi ha al voltant i es va acabar suïcidant. Els Mossos d’Esquadra van trobar el cos tres setmanes després d’una recerca intensa. La policia va assegurar que no hi havia indicis que l’home hagués planificat el crim prèviament ni tampoc la seva fugida.