Els Mossos d’Esquadra han difós un missatge a les xarxes socials en què alerten d’una estafa. En aquest cas, es tracta d’un nou cas de “phishing” —intent d’engany mitjançant xarxes socials— en què suplanten la policia i envien un correu a la víctima en què l’acusen de delictes sexuals. L’objectiu de l’extorsió és que respongui i faciliti dades personals per cometre l’estafa. Els Mossos recorden que el que cal fer és esborrar el missatge.

El correu és rebut per l’usuari amb l’aparença de ser una citació judicial de la Interpol. El correu el signa el suposat equip d’investigació policial i al destinatari se li fa saber que és “objecte d’un procediment judicial” per delictes sexuals. D’aquesta manera intenten que respongui el missatge i faciliti diverses dades personals per estafar-lo.

Una estafa recurrent

No és la primera vegada que els ciberdelinqüents es fan passar per la policia per aconseguir informació compromesa i cometre una estafa. De fet, els Mossos també van difondre missatges avisant d’aquesta estafa al febrer i també al setembre de l’any passat.

L’ús de missatges de correu electrònic suplantant identitats, que és coneix com “phishing” (“pesca per correu electrònic”, en català), és una de les estafes en línia més recurrents. Justament la policia catalana també ha fet difusió d’un missatge que estan enviant aquests dies en què suplanten el BBVA.