estafa interpol

Els Mossos d’Esquadra alerten d’una estafa de “phishing” en què els delinqüents envien un correu electrònic en què es fan passar per la policia Interpol i acusen la persona de tres delictes relacionats amb la pornografia infantil. Demanen a la víctima que enviï un correu a una adreça específica, argumentant “les justificacions, que seran analitzades”. Se li comunica, a més, que només té 48 hores per respondre. A banda, se l’amenaça d’enviar “l’expedient a les associacions de lluita contra la pedofília i difondre’l també als mitjans de comunicació”.

Image

Amenaça de detenció

La missiva acaba amb una darrera amenaça per forçar la víctima a enviar el correu: “Després d’aquest termini estarem obligats a presentar un informe al Fiscal Adjunt de la Cort Penal Internacional perquè elabori una ordre de detenció i se’l registri com a ciberdelinqüent”.

Què fer si reps el correu?

Els Mossos expliquen que no s’ha de respondre el correu i que s’ha d’esborrar, perquè els estafadors intenten robar les dades personals (contrasenyes i dades bancàries), suplantant la identitat. Aquesta és una pràctica delictiva que en els darrers temps s’ha estès de diverses formes. Recentment, la policia catalana ha alertat de l’enviament de missatges de mòbil falsos, en què els ciberdelinqüents es fan passar pel banc Santander.