Shakira

(ACN) L’Audiència de Barcelona jutja aquest dilluns la cantant colombiana Shakira per frau fiscal. La fiscalia li demana vuit anys i dos mesos de presó per defraudar 14,5 M € entre el 2012 i el 2014 en l’IRPF i l’impost de patrimoni, a més de 23,7 M € de multa i 18 anys i un mes sense rebre incentius fiscals.

Intent d’acord entre Shakira i la fiscalia

El ministeri públic l’acusa de simular que vivia fora d’Espanya quan ja vivia a Barcelona amb el futbolista del Barça Gerard Piqué. La cantant i la fiscalia havien negociat fa mesos un possible pacte, però finalment Shakira el va descartar al·legant que era “abusiu”, que es considera innocent i que ja ha pagat més de 17 milions d’euros a Hisenda per intentar regularitzar la seva situació fiscal.

No obstant això, no es descarta del tot un pacte d’última hora que eviti el llarg judici, tot i que la cantant hauria d’acceptar els fets i la pena, presencialment, davant del tribunal.

El judici pot allargar-se fins al desembre

El judici, que ha despertat un gran interès mediàtic tant a Catalunya com a Colòmbia, els Estats Units i altres països, es preveu que s’allargui 12 sessions, fins al 14 de desembre. La cantant està previst que declari en persona aquest mateix dilluns i probablement podrà absentar-se en la resta de sessions. Es preveu que declarin un centenar de testimonis, fins al 4 de desembre, i després serà el torn de diversos pèrits en matèria fiscal, les conclusions definitives, els informes finals i l’últim torn de paraula de la cantant.