El carrer s’ha mostrat ben dispar amb l’anunci que ha fet aquest divendres el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, d’aixecar l’ús de la mascareta a la via pública a partir del 26 de juny. Alguns ho celebren amb molta satisfacció, tot dient que ja era hora que es flexibilitzés l’obligatorietat de dur aquest element de protecció. Ara bé, també hi ha veus més prudents que creuen que veuen la mesura precipitada i preferirien esperar uns dies més abans de començar a dir adeu a la mascareta.

“Me n’alegro molt” i “havia d’arribar…”

Després que fa prop d’un any va entrar en vigor l’obligatorietat de dur aquesta protecció, molts ciutadans han celebrat que caigui la mascareta. Entre algunes opinions, destaquen les que ja s’ho esperaven des de feia dies: “Havia d’arribar”, diu una barcelonina. Ara bé, es pregunta si les persones se la posaran tan bon punt entrin a un espai interior.

Altres ciutadans han anat més enllà a l’hora de celebrar-ho: “Me n’alegro molt, perquè tot aquest any amb la mascareta ha estat complicat“, ha dit un veí. En qualsevol cas, però, un home recorda que en cap cas no podrem oblidar-nos de dur la mascareta a la bossa o a la butxaca, ja que aquest element de protecció serà necessari dur-lo en interiors.

.. però també prudència: “S’ha d’esperar més”

En un sentit oposat ho veuen altres persones que, d’entrada, coincideixen que no és el moment d’aixecar l’obligatorietat de dur la mascareta: “Ho veig molt d’hora i hi ha gent que no està vacunada, s’ha d’esperar una mica més“, assegura una veïna.

En una línia similar es pronuncia un altre barceloní: “Ho trobo una miqueta precipitat perquè encara venen noves variants. Jo seguiria encara amb la mascareta“, conclou.

Al marge de partidaris i detractors de posar fi a l’ús de la mascareta, moltes persones coincidien en una altra cosa: en els dubtes. Preguntes sobre quan treure-se-la o quan posar-se-la. El president Pedro Sánchez no ha avançat gaire cosa en aquest sentit. Es preveu que els dubtes dels ciutadans quedin resolts en els propers dies.