La Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) demana tancar més tard el transport públic amb la reobertura de l’oci nocturn. A partir de la mitjanit de diumenge a dilluns, els locals d’oci nocturn podran tornar a obrir, fins a les 3.30 h. L’entitat assegura que aquest horari pot provocar alguns conflictes amb el veïnat, ja que en molts casos els joves no tornaran a casa perquè tindran dificultats per agafar transport públic.

El tancament de l’oci nocturn ha d’anar regulat amb la reobertura del transport públic perquè els joves puguin tornar a casa
Fernando Martínez, secretari general de Fecalon

La patronal insisteix que aquesta reobertura serà progressiva, especialment per a les sales grans, que no podran obrir fins que s’ampliï l’aforament (de moment serà del 50 %). Abans, diuen, no seria rendible. A més, molts empresaris de locals petits tampoc ho faran fins que sigui econòmicament viable.

Fecalon insisteix que s’hauria de preveure l’ús de tests d’antígens en l’oci nocturn, ja que ha donat molt bons resultats en proves pilot com la del concert de Love of Lesbian o la de Sitges. A més, també diuen que ara cal centrar els esforços en la vacunació de la gent jove.