(ACN) La Unitat Militar d’Emergències de l’exèrcit espanyol, l’UME, ha iniciat aquest dissabte tasques de desinfecció a les instal·lacions de Mercabarna com a mesura per evitar contagis de coronavirus. Concretament, es tracta del IV Batalló de Saragossa, que ha arribat a Mercabarna al voltant de les dues del migdia. Les tasques han començat a les quatre de la tarda i està previst que s’allarguin tot el diumenge al matí per l’extensa superfície de les instal·lacions. Per la seva banda, Mercabarna els ha agraït la feina mitjançant una piulada.

El mes de març, pocs dies després de la declaració de l’estat d’alarma, l’exèrcit també va dur tasques de desinfecció en infraestructures crítiques com la zona de mercaderies del Port de Barcelona.

Desinfecció preventiva

Segons fonts de Defensa, es tracta d’una desinfecció preventiva amb l’objectiu de “garantir la seguretat dels productes de mercat en llocs tan importants com Mercabarna i Mercamadrid”, ja que els considera “enclavaments estratègics d’aliments” per a les dues ciutats i “de gran importància per a bona part del país”.