El periodista Enric Botella repassa a la secció ‘reset món’ de quina manera s’estan transformant altres territoris per la crisi que ha provocat la covid-19. Aquesta setmana se centra en Àustria, que ha notificat 50.000 casos de coronavirus i 830 morts, una xifra baixa en comparació amb altres països europeus.

El cas austríac és interessant per la proximitat amb Itàlia, un dels països que va registrar més casos de coronavirus a l’inici de la pandèmia. Botella ha volgut parlar amb un company que viu a Innsbruck, una ciutat situada a l’oest d’Àustria. En Guillem Garro comenta que en aquest territori es va viure un confinament menys estricte i més curt, en comparació amb Catalunya. Al mes de març es va registrar el primer mort i la ciutat de seguida va decidir confinar els seus habitants.

L’oci nocturn, restringit

Una de les claus de l’èxit de la ciutat, a banda de confinar el territori pocs dies després del primer cas, van ser les restriccions a les fronteres i l’obligatorietat de dur mascareta en recintes interiors.

Pel que fa a l’oci nocturn, també s’han aplicat restriccions en l’horari de tancament. En Guillem explica que el govern va aplicar un tipus de “toc de queda” que obligava els establiments a tancar a la una de la matinada. Durant les últimes setmanes, davant l’augment de casos de covid-19, els bars i restaurants no poden obrir més enllà de les 10 de la nit. En aquest vídeo pots recuperar la secció completa.