BORJA LATORRE, portaveu del Sindicat d'Estudiants "Necessitem una mobilització contundent, potent. Però si amb la mobilització de demà, 26 de febrer, no es tira enrere el decret del 3+2 i els atacs, caldrà continuar la lluita i per això plantegem el 17 i 18 de març."

El decret, aprovat el 30 de gener, preveu passar del model actual de graus de quatre anys i màsters (model 4+1) a un model de graus de tres anys i màsters de dos (3+2). El ministeri argumenta que la mesura permetrà un estalvi econòmic a les famílies, ja que hauran de pagar un any menys de carrera.

Els sindicats d’estudiants, així com altres associacions i col·lectius de la comunitat educativa, argumenten que el canvi restarà valor als graus i farà necessaris els màsters —amb un preu per crèdit més elevat— per entrar al mercat laboral. Consideren que el decret contribueix a dificultar l’accés als estudis dels alumnes amb menys capacitat econòmica.

Els dos dies de vaga iniciats avui tindran el punt àlgid dijous, quan hi ha convocades manifestacions a diverses ciutats catalanes. A Barcelona, tant el Sindicat d’Estudiants com el SEPC han convocat la protesta a les 12 h a la plaça de la Universitat.

Com a mesura de protesta, una cinquantena d’estudiants han ocupat el rectorat del recinte històric de la Universitat de Barcelona. Els joves han passat la nit en aquest espai, en una de les accions prèvies a la manifestació d’aquest dijous al migdia. Els estudiants han reclamat que el rector de la UB, Dídac Ramírez, es posicioni sobre el decret 3+2 i es comprometi a garantir l’equitat d’accés als estudis superiors.