Sota el lema “Aturem les classes, activem la democràcia”, la plataforma #Estudiants9N han arrencat una manifestació aquest vespre a la plaça de la Universitat. Tot i que estava previst que la marxa baixés per la via Laietana, a últim moment s’ha canviat el recorregut i ha passat per la Rambla i el carrer de Ferran per arribar a la plaça de Sant Jaume.

Reclamen que el pròxim 9 de novembre es pugui votar la consulta sobre el futur polític de Catalunya, independentment de la decisió que prengui el Tribunal Constitucional. Consideren que la consulta és un mandat popular que no podria ser substituït per unes eleccions plesbicitàries o anticipades.

La plataforma ha recordat que els estudiants d’instituts i universitats estan convocats a dos dies de vaga la setmana que ve, el 7 i 8 d’octubre, també en defensa de la consulta del 9-N.

Paral·lelament, el col·lectiu Desobeïm Barcelona ha convocat una acampada a la plaça de Catalunya a partir de les 20.30 h. La plataforma vol recrear l’àgora del 15-M amb activitats i debats relacionats amb el dret a decidir. L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que permetria l’acampada en favor del 9-N si la mobilització no s’eternitza.

Un cop finalitzada la manifestació, una part dels assistents s’ha desplaçat fins a la plaça de Catalunya convocats pel col·lectiu Desobeïm Barcelona. A les 21 h han organitzat una assemblea per decidir si acampaven a la plaça, on algunes persones hi han plantat tendes.