Aquesta setmana comença la Festa Major de la ciutat. Els mapes de previsió meteorològica apunten que el temps serà un aliat per als barcelonins que vulguin assistir als actes a l’aire lliure. Es preveuen temperatures suaus, a l’entorn dels 20 ºC durant la nit i 26 ºC durant les hores central del dia, durant la major part de les jornades festives.

Per una altra banda, al cel hi predominaran els cels majoritàriament clars, almenys fins al dimecres 23. A partir de llavors, una bossa d’aire fred, a les capes altes de l’atmosfera, podria apropar-se i desencadenar en ruixats i baixada de temperatures.

Els canvis s’han d’anar confirmant durant els propers dies, ja que el recorregut d’aquesta bossa freda no és clar. De moment, sembla que avançarà pel Mediterrani, un cop travessi l’estret de Gibraltar. Si això passa arribaria a casa nostra amb vents allevantats, una situació típica d’aquesta època de l’any a Barcelona, segons els experts. Els dies amb més possibilitat de pluja, per ara, es preveu que siguin el 24 i 26 de setembre, dia de la Mercè i jornada de reflexió per a les properes eleccions catalanes.