Han estat gairebé tres mesos sense classes. I la tornada a l'escola genera sentiments contradictoris. "Jo tenia ganes d'anar al col·le per veure tots els meus amics i per passar-m'ho bé." "No en tenia perquè no m'agrada gaire estudiar." MARTA RUBIO, tutora de 3r de primària de l'Escola Fort Pienc "Els fa una certa mandra perquè les vacances són molt llargues, aleshores els costums es perden, i després de seguida tenen moltes ganes de veure els seus companys, de conèixer-me a mi (que sóc mestra nova, i una mica és un repte per ells també)." Alleujament, en canvi, per als pares que ja fa dies que treballen. "Moltes ganes de tornar una miqueta a la rutina." "Bien, orgulloso de su primer dia de P3 porque es un tío grande ahora, así que bien, zero trauma, zero trauma." El maldecap ha estat per als equips directius. Aquí no es van adjudicar totes les places de mestres substituts fins dijous passat. Ho atribueixen a un estalvi econòmic del Consorci d'Educació durant els primers dies de setembre. REYES BRUN, directora de l'Escola Fort Pienc "Alguns s'han incorporat avui a primera hora i d'altres, al llarg del matí, i és clar, això crea neguit perquè és important tenir un canvi d'impressions amb ells, saber quina és la seva experiència docent, on se senten més còmodes, per tal que ocupin una tutoria." Enguany, la despesa de l'Ajuntament en beques menjador s'ha ampliat en gairebé tres milions. Això permetrà a unes 6.000 famílies incrementar l'ajuda que rebien el curs passat, de tres a sis euros al dia.

251.913 alumnes han començat els cursos d’educació infantil, primària, ESO, batxillerat, formació professional i educació especial. La xifra suposa un increment de més de 4.000 alumnes respecte al curs anterior, un augment produït principalment a primària, ESO i els ensenyaments posteriors. 8.001 professors han començat el curs a centres públics, 119 més que l’any passat, segons el Consorci d’Educació.

Un dels principals problemes que encara el nou curs és que molts substituts no s’han incorporat al centre educatiu fins avui, el primer dia de classes. Des de l’escola Fort Pienc denuncien que no es van adjudicar totes les substitucions fins dijous passat i ho atribueixen a un estalvi econòmic del Consorci d’Educació durant els primers dies de setembre. Segons la directora d’aquesta escola, Reyes Brun, “alguns s’han incorporat avui a primera hora i altres al llarg del matí, i clar, això crea neguit perquè és important tenir un canvi d’impressions amb ells, saber quina és la seva experiència docent, on se senten més còmodes”.

L’inici de curs a les escoles de primària s’ha viscut, en la majoria de casos, amb il·lusió i alegria per tornar a veure els companys. En alguns casos, com el del Col·legi Lleó XIII, l’arribada ha estat diferent. En aquest centre els alumnes han estat rebuts per un grup de gossos especialitzats en el tracte amb les persones per fer més agradable el primer dia.


Aquest curs han augmentat les beques menjador en 2,8 milions d’euros, de les quals es calcula que se’n podran beneficiar més de 6.000 famílies. Pel que fa a les escoles bressol, enguany n’hi ha dues de noves, al Guinardó i a Gràcia, totes dues amb un model de gestió directa per part del consistori.