Els Mossos d’Esquadra han detingut dos treballadors d’una acadèmia d’idiomes per fer compres amb targetes de crèdit dels alumnes. Els estafadors suposadament van aprofitar un dia d’examen per obrir els armaris on hi havia les pertinences dels alumnes.

Agents de la comissaria de Sants-Montjuïc han detingut Izabella B., de 22 anys, i Edward Patrick C. de 23 anys, com a presumptes autors de tres delictes d’estafa per valor de més de 7.000 euros.

La investigació es va iniciar quan una de les víctimes va denunciar a València que havien fet compres no autoritzades amb la seva targeta de crèdit. Un mes després, dues persones van denunciar fets semblants a Múrcia i a les illes Balears. L’única coincidència és que els tres treballaven a la mateixa entitat bancària i que el 30 de juliol havien coincidit fent una prova d’anglès a Barcelona. El fet que la persona que feia les compres donés sempre el mateix número de telèfon i la mateixa adreça a Barcelona va fer sospitar els agents sobre l’acadèmia d’idiomes.

De la investigació se’n desprèn que les víctimes van fer l’examen i van lliurar les seves pertinences a un noi i una noia, treballadors de l’acadèmia, per tal que les guardessin a un armari durant les quatre hores que durava la prova. Els presumptes estafadors van aprofitar aquest temps per copiar les targetes i van esperar tres mesos a fer-les servir per no despertar sospites.

La investigació es manté oberta i a aquestes tres víctimes s’hi afegeixen dues més de Cerdanyola, i no es descarten noves detencions.