Agents de la comissaria de Sants-Montjuïc han detingut Izabella B., de 22 anys, i Edward Patrick C. de 23 anys, com a presumptes autors de tres delictes d’estafa per valor de més de 7.000 euros.

La investigació es va iniciar quan una de les víctimes va denunciar a València que havien fet compres no autoritzades amb la seva targeta de crèdit. Un mes després, dues persones van denunciar fets semblants a Múrcia i a les illes Balears. L’única coincidència és que els tres treballaven a la mateixa entitat bancària i que el 30 de juliol havien coincidit fent una prova d’anglès a Barcelona. El fet que la persona que feia les compres donés sempre el mateix número de telèfon i la mateixa adreça a Barcelona va fer sospitar els agents sobre l’acadèmia d’idiomes.

De la investigació se’n desprèn que les víctimes van fer l’examen i van lliurar les seves pertinences a un noi i una noia, treballadors de l’acadèmia, per tal que les guardessin a un armari durant les quatre hores que durava la prova. Els presumptes estafadors van aprofitar aquest temps per copiar les targetes i van esperar tres mesos a fer-les servir per no despertar sospites.

La investigació es manté oberta i a aquestes tres víctimes s’hi afegeixen dues més de Cerdanyola, i no es descarten noves detencions.