Els detinguts contactaven amb persones interessades en el negoci de la compravenda de segells i els convencien que fessin la inversió. Segons les víctimes, després els segells havien de ser subhastats i es tornaven a vendre sobre el preu inicial de compra, de manera que se suposava que havien de recuperar la inversió i també alguns beneficis. De moment, els Mossos tenen constància que unes 70 persones podrien haver estat estafades i que la xifra podria augmentar, ja que alguns dels afectats no deuen haver detectat encara el frau. Les persones estafades són de Catalunya i Castelló i s’han adonat perquè en finalitzar el termini establert no han rebut els beneficis acordats. A banda, han verificat que els segells en què teòricament havien invertit els seus diners no tenen cap valor.

Els detinguts són Pedro E. F., veí de Barcelona, 72 anys i Antonio A. G., veí de Barcelona, 77 anys, ambdós de nacionalitat espanyola. Segons la investigació duta a terme pels Mossos i sota la tutela Judicial del Jutjat d’Instrucció número 4 de Sant Boi de Llobregat, els detinguts planificaven l’estafa i preparaven una posada en escena força acurada per no despertar les sospites de les potencials víctimes, els feien creure que eren persones amb coneixements i capacitats específiques per a la gestió de fons invertits en la compravenda de segells.

Els dos detinguts, d’edat avançada i amb antecedents per fets similars, estaven relacionats amb altres empreses i captaven les víctimes de la cartera de clients d’aquestes. Quan alguna d’aquestes empreses feia fallida, els autors oferien a les víctimes recuperar la inversió dels negocis, sempre que continuessin invertint en segells. Finalment, no recuperaven res i perdien la nova inversió.

Els Mossos sospiten que els detinguts es dedicaven a aquesta activitat des de fa 20 anys utilitzant diversos despatxos de Barcelona i que podrien haver estafat més d’un milió i mig d’euros. En els escorcolls que es van efectuar als immobles dels detinguts es van recuperar 4610 euros en efectiu, xecs bancaris per valor de 23.000 euros i nombrosa documentació relacionada amb les dues empreses vinculades amb la presumpta estafa filatèlica.