La investigació es va iniciar el desembre de 2013, quan la policia va detectar que es forçaven parquímetres de les zones blaves i verdes de la ciutat amb una tècnica sofisticada. Els presumptes lladres trencaven les màquines i s’emportaven els diners. Les investigacions apunten que l’autor o autors dels fets són persones especialitzades en aquest tipus de robatori per les eines que utilitzaven i la rapidesa amb què actuaven. La Guàrdia Urbana va posar en alerta totes les comissaries i va crear un protocol per alertar a la policia cada cop que es detectava el forçament d’un parquímetre.

El dispostiu va donar els seus fruits el 29 d’abril passat, quan els agents van ser alertats del robatori en un parquímetre de l’avinguda Meridiana. El detingut va ser sorprès in fraganti quan estava forçant una altra màquina al carrer de Concepción Arenal. A l’home se li van intervenir diversos estris per desmuntar el parquímetre, com un trepant, eines per foradar i tornavisos.

La investigació policial apunta l’home com a presumpte responsable del robatori amb força a 71 parquímetres. L’import dels robatoris i els danys ocasionats a les màquines pot superar els 100.00 euros.