caserna del Bruc

(ACN/redacció) El Ministeri de Defensa ha identificat els militars de la caserna del Bruc que van organitzar el sorteig d’una prostituta per recaptar fons, coincidint amb la Puríssima. Així ho ha publicat el diari ‘Ara’ i ho ha pogut confirmar l’ACN. Fonts del ministeri han assenyalat que s’ha tancat la investigació interna, però no han precisat quantes persones s’han considerat responsables dels fets ni quines mesures s’han adoptat.

Segons publica el diari ‘Ara’, un oficial del Bruc i un altre del cos jurídic militar traslladat a Barcelona van encarregar-se de fer la investigació interna, que va consistir a entrevistar tots els membres de la companyia de fusellers que formaven part del xat de WhatsApp en què es van escriure comentaris vexatoris sobre la prostituta. Tant l’Exèrcit com el ministeri van negar tenir constància del sorteig, però van remetre el cas a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè analitzés si podia ser constitutiu d’un delicte. 

Allau de crítiques pel sorteig de la prostituta

Segons va publicar el diari ‘Ara’ fa unes setmanes, els primers missatges sobre la rifa els van enviar el 22 de novembre un caporal i un sergent en un xat de WhatsApp d’una de les companyies de la caserna. Allà, es van repetir comentaris vexatoris i denigrants sobre la noia. El cas va generar un fort rebuig arreu de l’estat i també dins del Govern espanyol. A Barcelona, l’alcaldessa, Ada Colau, va demanar investigar urgentment els fets i que es depuressin responsabilitats.

La ministra ja va anunciar expulsions

La ministra de Defesa, Margarita Robles, va criticar el comportament dels militars i va assegurar que els responsables dels missatges haurien de ser expulsats de les forces armades perquè els missatges vexatoris no es corresponien amb els “valors” de l’Exèrcit.