Un incendi a Barcelona aquest dilluns a la tarda ha cremat el Museu Històric de la Seat de la Zona Franca, situat al número 51 del carrer A. Fins allà s’han desplaçat 14 dotacions dels Bombers de Barcelona, que han treballat conjuntament amb el cos de bombers de l’empresa per extingir el foc.

227 treballadors han hagut de ser evacuats de les instal·lacions i, segons fonts municipals, una persona ha estat atesa allà mateix per inhalació de fum. Fonts properes a l’empresa han explicat a betevé que estan en espera de conèixer els danys materials que pot haver ocasionat l’incendi.

El museu és un espai expositiu amb models antics de cotxes i prototips d’automòbils que incorporen innovacions tecnològiques. Com es pot veure en imatges que alguns usuaris han penjat a Twitter, molts d’aquests vehicles han estat retirats abans de ser afectats per les flames.

Els bombers s’han hagut d’enfilar a les escales per llançar l’aigua amb les mànegues des d’una altura considerable a causa de la magnitud de l’incendi. De moment, es desconeix què ha pogut originar el foc, que ha provocat una gran columna de fum visible des de diferents punts de la ciutat.

Casualment, aquest dilluns s’ha anunciat que l’antiga fàbrica Seat ha d’acollir un centre de robòtica i de tecnologia d’impressió 3D. El recinte està ubicat també a la Zona Franca.