Posicions enfrontades sobre l’obertura imminent del local de “striptease” de la Rambla aquest dijous, i les possibles conseqüències que pot tenir per al veïnat del Raval Sud. Les hem escoltat aquest dilluns al programa ‘bàsics‘ en què l’establiment defensa “el local té llicència“, ha explicat la directora artística Chiqui Martí. Una qüestió que la plataforma Acció Lancaster ha rebatut: “Que tinguin llicència no vol dir que siguin impunes“, ha afirmat el portaveu veïnal Jordi Callejo.

El que més preocupació crea és què pugui passar a l’interior del local, i també a l’exterior. En aquest sentit, Martí ha defensat que l’establiment, anomenat Dollhouse, no és cap prostíbul. És més, assegura que “no hi ha habitacions ni tampoc espais en què hi pugui haver intercanvi de sexe”. Així, la directora artística del local defensa que “és pitjor el que passa al carrer que no pas el que pugui passar a l’interior”. Un argument que Callejo ha qualificat de “demagògia” perquè, segons ha concretat, aquest establiment “afegeix un problema més als que ja té aquesta zona del Raval Sud”, el soroll.

Jordi Callejo creu que “quan els clients surtin del local -l’horari serà de 21 a 6 h aproximadament- es mouran pels carrers de Lancaster, de Guàrdia o de l’Arc del Teatre”. Una zona en què ara mateix hi ha cinc discoteques. La directora artística de Dollhouse ha assegurat, però, que per evitar soroll disposaran “de servei de cotxes privats” per transportar els clients i “d’un espai ampli de vuit metres entre el carrer i l’interior del local, cosa que evitarà que la gent hagi de sortir al carrer per parlar”. Arguments, però, que no acaben de convèncer els veïns, que han estat convidats per Martí a conèixer el local.

El millor context per obrir un local així?

Si bé la llicència per obrir un establiment així a la Rambla ja estava concedida des de fa temps, el consistori ha assegurat que seguirà el tema. És més, els veïns han anunciat a ‘bàsics’ que presentaran “una queixa formal a l’Ajuntament” en contra del local.

Aquest tipus de negoci, en l’actual context de defensa dels drets de les dones, planteja un dubte: cosifica la dona? La directora artística del Dollhouse considera que no, i apunta que a l’establiment “no es podran tocar les noies ni mantenir relacions sexuals amb elles”. Una mesura que, segons Chiqui Martí, serveix per “amansir la bèstia“.