Els Bombers de Barcelona han extingit aquest dijous un incendi al local de kebabs Al Basha, al carrer dels Tallers, al Raval. S’han desallotjat totes les persones que hi havia a l’establiment de restauració, també els dels voltants, i s’ha tallat el carrer. Segons han explicat a betevé alguns testimonis, i confirmen les imatges, sortia un fum molt negre de dins del bar. Els bombers han fet abaixar les persianes dels establiments propers per precaució, davant la possibilitat que es tractés d’una fuita de gas. Finalment s’ha descartat en comprovar que el foc s’ha originat a la instal·lació elèctrica. No hi ha hagut ferits de consideració, només tres atesos lleus.

Han calgut fins a tres tancs d’aigua per apagar, en uns 40 minuts, l’incendi, que s’ha iniciat a les 10.15 h i que ha obligat TMB a desviar les línies d’autobús V13 i 59 que passen per la Rambla. També s’han anul·lat temporalment les parades de bus que van pel passeig.

Al primer pis del bloc on ha tingut lloc l’incendi hi ha un hostal per a joves. Quan s’ha iniciat el foc, s’ha requerit totes les persones que eren a l’interior que sortissin al carrer baixant per l’escala, cosa que han fet. La finca, per ara, no té llum.

El darrer incendi del qual betevé ha tingut coneixement a la ciutat va ser el 8 d’agost quan una dona va ser atesa per inhalació de fum en un habitatge del Guinardó. Dies abans, el 30 de juliol, hi va haver un altre foc, en aquest cas mortal, a Sant Andreu, on una dona de 90 anys va perdre la vida en un àtic. També el 10 de maig va morir un home de 60 anys a l’avinguda de Josep Tarradellas. I abans, el 13 de febrer, un foc a l’Hotel Coronado del Poble-sec va causar la mort d’un home de 44 anys