Els germans maristes de Sants, la parròquia de Santa Maria i altres entitats veïnals coincideixen a fer una crida al diàleg, encara que asseguren que no es volen posicionar a causa del seu desconeixement sobre el col·lectiu que gestionava el centre social ocupat. Segons informa el portal CatalunyaReligio.cat, les entitats asseguren que no tenen cap queixa de les activitats que se celebraven a Can Vies.

El rector de la parròquia de Santa Maria de Sants, Josep Lluís Socias, ha demanat en la seva carta per al ‘Full Dominical’ que no hi hagi posicions enrocades. En declaracions a CatalunyaReligio.cat, Socias considera que s’ha d’analitzar la situació al barri tenint en compte que aquest col·lectiu “ha marcat una pauta de convivència al barri”. Demana que com a Església s’estigui atenta a “valorar les persones”.

Des del col·legi dels Maristes de Sants – les Corts creuen que els incidents no tenen gaire a veure amb les activitats que es duien a terme a Can Vies, un local que qualifiquen de bandera. “És gairebé un sagrament per a aquest col·lectiu, que ho considera un signe de la seva lluita”, diu el germà Feliu Martín. “És una llàstima que no ens puguem entendre com a gent adulta”, conclou.

Ben oposada és la posició dels agrupaments de Minyons Escolets i Guies de Catalunya Montserrat Xavier i Mossèn Puig i Moliner. Critiquen que l’Ajuntament hagi desallotjat “un projecte de 17 anys de dinamització social i construcció d’alternatives del barri de Sants”.