Els Mossos d’Esquadra han desplegat un dispositiu policial amb una vintena de furgonetes dels antiavalots a la plaça de Sant Jaume. El sindicat policial Jusapol, ha convocat una protesta per demanar que Catalunya sigui considerada zona d’especial singularitat. Una hora abans, grups antifeixistes han fet una crida a concentrar-se per evitar-la.

Des de primera hora del matí, els accessos a la plaça de Sant Jaume s’han blindat per impedir-hi l’accés. Els agents han fet escorcolls i identificacions. Els Mossos han impedit el pas al diputat de la CUP, Carles Riera.

Davant de les dificultats per accedir a la plaça, una cinquantena de persones d’ideologia antifeixista s’han concentrat a la plaça de Sant Miquel. Finalment han acabat marxant davant la presència policial. Adriana Roca, portaveu nacional d’Arran ha explicat a betevé que el desplegament policial ha estat desproporcionat i que “com sempre, la policia es posa al costat dels feixistes”. Roca ha afegit que s’han produït identificacions arbitràries des de primera hora del matí.

Catalunya, Zona d’Especial Singularitat

Jusapol, Jupol i Jucil que representen a agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional diuen que se senten abandonats pel govern de l’Estat a Catalunya. Demanen que es declari zona d’especial singularitat perquè “s’ha posat de manifest l’odi, atacs i rebuig als agents i a les seves famílies. Un “clima hostil” que afirmen que s’ha intensificat amb les eleccions al Parlament.

La protesta compta amb el suport de Ciutadans i Vox. La presidenta del partit taronja, Inés Arrimadas, s’ha apropat a la plaça de Sant Jaume, on també s’hi troba el candidat de Vox a les eleccions catalanes, Ignacio Garriga.

Contramanifestació antifeixista

Grups d’ideologia antifeixista com Arran o els CDR han fet una crida a través de les xarxes socials a evitar la protesta.