La retirada de la coberta de fibrociment i l’enderroc del Mercat de l’Abaceria han deixat un gran solar enmig del teixit urbà de la Vila de Gràcia. La Plataforma d’Afectats per l’Abaceria ha vist en aquest espai l’oportunitat de guanyar verd per al barri en el nou projecte. El mes de desembre van presentar aquesta proposta al districte de Gràcia, però asseguren que no han rebut resposta i tot i que se’ls ha convocat a una reunió la setmana vinent, temen que ja sigui tard per modificar el pla del nou mercat.

Un mercat més petit i guanyar espai públic

L’enderroc de l’antic Mercat de l’Abaceria ha deixat dempeus només l’esquelet de ferro. Aquest espai ha donat ales a la imaginació dels veïns, que han vist la possibilitat de guanyar espai públic. La Plataforma d’Afectats per l’Abaceria, que va néixer per fer el seguiment de la retirada de l’amiant de la coberta del mercat i ara, del nou projecte, ha demanat modificar-lo i fer el mercat més petit per incorporar-hi una zona verda.

Reclamen una resposta del districte de Gràcia

Expliquen que al desembre van traslladar aquesta proposta a l’Ajuntament, però que no han tingut resposta. “Els vam exposar que hi ha molts metres, que hi ha unes necessitats al barri de verdor, vam demanar un estudi per poder-ho fer mixt” diu Maite Borbujo, de la plataforma. També han demanat poder veure el nou projecte del mercat, però Montserrat Moreno, també de la plataforma, apunta que “no ens presenten cap tipus de projecte, no sabem què creure. “

Què ens ensenyaran, què ens diran, que si ja està tot fet o què, llavors la gent està una miqueta decebuda amb el tema”
Montserrat Moreno, Plataforma d’Afectats per l’Abaceria

Inici d’obres a finals d’any

Els veïns aposten per combinar un mercat més petit i espai per als veïns. Tot i aquesta demanda, el projecte del mercat segueix el camí per començar les obres a finals d’any. S’està acabant el projecte bàsic i ja s’ha iniciat el projecte executiu. Des del districte de Gràcia expliquen que no plantegen grans canvis, ja que la reforma va en la línia de la d’altres mercats municipals. Equipaments més oberts que interactuïn amb l’entorn i amb més espai públic.

Els veïns creuen que la reunió arriba tard

L’Ajuntament ha convocat una reunió el 18 de febrer amb els veïns, però la plataforma considera que arriba tard. “Estem amb la mosca darrere l’orella, que en el moment que es faci la reunió ja estigui tot fet, que no es pugui fer res més”, apunta Moreno.

Ara, esperen que l’Ajuntament els escolti i hi hagi temps per modificar el projecte del nou mercat. L’objectiu dels veïns és guanyar verd i espai públic per al barri.