Per cinquè any consecutiu, veïns de diferents associacions i entitats del barri de Sant Andreu han dut a terme una encadenada simbòlica al pas superior de les vies del tren per reclamar celeritat en la construcció de les obres de l’estació de Sant Andreu i la subseqüent remodelació de l’entorn urbà. Tot i que el personal de seguretat els ha negat l’accés a les vies, els manifestants han pogut accedir a la passarel·la superior, que connecta ambdues andanes, on han desplegat una pancarta amb “Volem l’estació, ja!”.

La nova estació forma part d’un projecte de transformació que va des de Sant Martí a Sant Andreu, passant per la Sagrera. Estaria situada a l’altre costat de l’actual i es cobriria la zona amb una àrea enjardinada. El projecte ferroviari, però, acumula 13 anys de demora per d’impediments burocràtics, retallades pressupostàries i dos judicis per casos de corrupció.

Amb la vista posada en la Festa Major de Sant Andreu, els veïns demanen una nova estació que estigui coberta perquè els usuaris no hagin d’esperar els trens a la intempèrie i evitar, així, el soroll que afecta els veïns del voltant. La plaça de l’Estació ha estat el punt de trobada de la cinquantena de manifestants que s’han concentrat des de les 12 h i han assistit al manifest a càrrec del president de l’Associació de Veïns de Sant Andreu, Santi Serra.

Tot i que, finalment, aquest any s’ha produït la licitació de les obres, els veïns desconfien dels terminis de temps. Des de les entitats veïnals asseguren que no seria la primera vegada que es liciten unes obres que després no es duen a terme. També destaquen que el parc no està inclòs en el projecte, on només apareix l’edifici habilitat per a la venda de bitllets. Per als veïns la prioritat ara mateix és agilitzar les obres de la llosa que hauria de cobrir les andanes de l’estació i permetria connectar els barris afectats per les obres.