L’escultura de ‘David i Goliat’, obra d’Antoni Llena, ja està restaurada. Va caure per les fortes ventades del temporal Gloria. Des de llavors era a terra al Parc de les Cascades, a la Barceloneta. La seva rehabilitació estava prevista per aquest estiu.

El mes de juny van començar els treballs i es va aixecar de terra. Després, s’havien de fer les feines de soldadura, que estava previst que s’allarguessin durant deu dies. El vent, però, va endarrerir aquests treballs, i es van acabar enllestir durant el juliol. Finalment, ja s’ha acabat la reforma i s’han retirat tots els puntals que la sostenien.

Reforçament de l’estructura

L’escultura està situada molt a prop del front marítim, exposada al vent i l’efecte del mar. Per la seva ubicació i per la forma de les potes que sostenen el llençol superior, es tracta d’una obra complexa. Per això, s’ha aprofitat la restauració de l’obra per reforçar-ne els fonaments. D’una banda, s’ha posat ciment a les potes de la figura. A més, se n’han soldat totes les parts. Tot plegat s’ha fet amb un pressupost de 370.000 euros.

Escultura de ‘David i Goliat’, restaurada al Parc de les Cascades